Search This Blog

Monday, October 16, 2017

Кога возот ке тргне надолу ... дали само Курто го смени Мурто ...

Кога возот ке тргне надолу а не си направил навремен сервис на системот за кочење - избегнувањето неизбежната катастрофа е неминовно. Тоа вчера му се случи на ГРУЕВИЗМОТ. Негвиот воз тргна стрмоглаво надолу. Се што му спремаше на противникот му се случи нему. Останува сега да се “оправи“ ушете судскиот систем и возот на Груевизмот да заврши на слепите перони во Шутка и Идризово. Она од што се плшам е дали само Курто го смени Мурто - сите мораме да останеме будни ...

Wednesday, August 16, 2017

Зврлевски и ВМРО-ДПМНЕ

Паѓањето на режимот кој управуваше со нашите животи повеќе од десет години не оди лесно. Режимот навлегол длабоко во нашиот политички и економки систем. ВМРО-ДПМНЕ од петни жили со сите сретства и сета моќ која ја создал низ годините се труди што подолго да ги задржи полугите кои ги имаше освоено во политичката доминација низ десете години на власт - во кој период одредено време владеше апслутно.

Досега е јесно дека ВМРО-ДПМНЕ ја загуби полугата во Владата. Во парламенотот е опозиција но таму одлично се држи. Ги користи сите средства да не и даде простор на новата влада да дише. Им дише во врат на новата владеачка коалиција.
ВМРО-ДПМНЕ одавна ја има подизгубено подршката на главниот дел од меѓународната заедница која преку своите полуги владее со земјите каква е нашата (мала држава и слаба економија - без заштитник во некоја од големите светски сили и држави).
ВМРО-ДПМНЕ ја загуби полицијата но сеуште не сосема - дест години владеење со полицијата не се бришат со неколку месеци нова власт.
ВМРО-ДПМНЕ ги губи владеачките ешалони во институциите на државата.
Иљадници слепи послушници на ВМРО-ДПМНЕ не се веќе на водечките места во институциите.
Иљадници разни комисии и леви сметала ги губат позициите во разноразни мали полуги кои го одржуваа системот низ десет годишното владеење.

Онаму каде ВМРО-ДПМНЕ пробува да го продолжи своето владение е институцијата  Јавно Обвинителство и Судската власт.
ВМРО-ДПМНЕ се бори да го сочува Зврлевски со обид да се издржи до локалните избори каде ВМРО-ДПМНЕ ке се обиде повторно доминантно да победи.
ВМРО-ДПМНЕ има и проблеми во својата партија - секојдневно оние кои се економски моќници го напуштаат бродот кој тоне. Кормиларот и капетанот на бродот на ВМРО-ДПМНЕ Груевски сеуште добро се држи. Ги користи полугите со кои управува со ВМРО-ДПМНЕ и се обидува да докаже дека НАРОДОТ сеуште го подржува. Тоа брзо ке го дознаеме на локалните избори. Не треба да се подценува веројатноста дека ВМРО-ДПМНЕ ке победи во голем број во општините со рурални средини. Веројатноста дека ке изгуби власт во поголемите општини е многу голема а веројатно ке ја загуби и власта во Скопје во поголемиот број на општини и на ниво на градот Скопје. Дали тоа ке биде доволно за да падне Груевски во ВМРО-ДПМНЕ ке видиме по локалните избори.

Saturday, June 10, 2017

Се симна ли Мурто . “Ке си лежите“ е сеуште пуста желба на пола Македонија...

По десет години или 11 како и да е се симна Мурто за да зајава Курто. Голема надеж во пола Македонија дека силно ке светне ден. Но дали е така? Повеќе изгледа дека казната нема да го стигне Мурто. Тој реши да остане да јава како да е во седлото - уште оди по Македонија за да отвара чесми и да провери дали се отвараат прозорците. Институциите сеуште го штитат - а и веќе не сум сигурен дека Курто ке брза да го казни Мурто. Како и во минатото само ке гледаме како новата власт се увалува во фотељите ... Од Мутовата банда никој сеуште не залегна по МК затвори ... “Ке си лежите“ е сеуште пуста желба на пола Македонија.

Thursday, June 01, 2017

ЖИВОТОТ ПОБЕДИ

Ништо не е вечно, се тече се се менува. Се смени и владата која не владееше 11 години. Новата ветува живот за сите ...

Monday, May 22, 2017

ШИЛОТО НА ВИСТИНАТА ПРОБИ

Денеска многу вистини го пробија зидот и испливаа на површина. Вистината кога тогаш испливува на површина. СЈО помага шилото на вистината да пробие до јавноста. Останува конечниот суд сепак да го донесе СУДОТ. На нас обичните смртници и досега се ни беше јасно - но ние не сме суд.

Пациенти

Пациентите на СЈО беа на едно место во исто време. СЈО можеше да ја искористи приликата да им даде покани за некои од наредните рочишта.  http://prizma.mk/galerija-vrvot-na-vmro-dpmne-na-otvoraneto-na-filharmonija/

Monday, May 15, 2017

Сваровски Трансмет

Дали Правосудството и Обвинителството се независни или се во служба на власта? Одговорот на ова прашање го добивме во објавата на прислушувањните разговори каде дознавме дека судството ни е “сваровски„ - а обвинителството пее како му пишваат ноти од политичките властодршци.

Груевизмот остна да се брани само во правосудниот систем. Фрчат местени одлуки на сите судски истанци од основен до врховен суд. А се сеќавам на случајот со затварањето на А1 кога на повикот на Црвенковски да се стопира “срамното“ затварање на А1 телевизија тогашниот премиер Груевски велеше дека судството е независно и поминало времето на периодот на бранковизмот кога со судството се раководело со телефонски повик на политичар кон одреден судија.

Сега по долго натегање како да се најде слобода за Кочан се се заврши со постпка да се најдат троица судии на Врховен суд да гласаат по желбата на председателот на Врховен суд - кој во постапка утврдил дека предметот се враќа на повторно судење заради правна празнина во законите. Сега газдата на Трансмет е повторно слободен човек и е пациент на здравсвениот систем на РМ. Службениот пат од 70 дена му заврши.

Криминалците наши докажаа уште еднаш дека си имат своја држава - ги штити полиција, војска, Председател на РМ и правосуденот систем. Последната правна карика на заштита со помилување или прекинување на гонење во судска постапка по одлука н Председателот на РМ се чува за крајна резерва.

Да не заборавам да спомнам дека оние кои беа пратени да линчуваат пратеници во Собранието на РМ повикуваат да бидат заштитени од правосудниот систем и од Председателот на РМ. Некој тоа веројатно им го ветил.

Дури и оние кои протестираат на улица против новото парламентарно мнозинство пишуваат тужби со помош на истакнати правници. Судството е последната алка каде се брани и штити груевизмот.

Thursday, May 11, 2017

Ситно

Оној момент кога ке се избере Владата на Заев - ке започне падот на подршката на ВМРО-ДПМНЕ. Глувците веќе го напуштаат бродот на ДПМНЕ пред тој да удри во сантата “пала влада“. Месец до два потоа ДПМНЕ ке исгуби од своите пратеници десетина на број, а по шест месеци од новата влада ке изгубат уште десетина, што ке значи можност за дво третински мнозинство на владата на Заев. Каменот ке дојде од блиску од самите вмровци кои во распадот на ДПМНЕ ке гледат да се офојдат се` по сценарио како што се распаѓаше СДСМ во минатото а особено ДА.

Sunday, April 30, 2017

Маченици

Свирепите КРВАВИ напади врз Заев и неколку други пратеници од нив направија МАЧЕНИЦИ.

Терористички качулки.

Прашање од милион долари: Зошто народот кој влегуваше во Собранието на РМ не се плашеше од набилданите момци со качулки кои биле и наоружани (на едниот му испаднал пиштолот). Зошто полицајците од обезбедувањето на парламентот се поздравуваа со момците со качулки - а ги попруштаа поред себе како да не се со терористички ознаки. Момци со качулки гледаме само во филмови каде се прикажуваат акции со терористички содржини.

Blog Archive

Site Meter